Израелски дрон е нанесъл удар по автомобил на ливанската шиитска групировка

...
Израелски дрон е нанесъл удар по автомобил на ливанската шиитска групировка
Коментари Харесай

Поредни израелски въздушни удари срещу Западна Сирия и Дамаск

Израелски дрон е нанесъл удар по автомобил на ливанската шиитска формация " Хизбула " в Западна Сирия, а в Дамаск, който към този момент стана обект на израелски удари нощес, са били чути детонации, оповестиха неправителствена организация и публицист на Франс прес.

(*Видеото е архивно)

" Израелски безпилотен летателен уред е поразил автомобил на " Хизбула " в региона на Хомс ", покрай границата с Ливан, заяви за Агенция Франс Прес шефът на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ) Рами Абдел Рахман.

Според основаната във Англия неправителствена организация, която разполага с необятна мрежа от източници в Сирия, " израелските удари са били ориентирани и към югозападната част на Дамаск ".

Журналист на Агенция Франс Прес в сирийската столица е чул далечни детонации. Официалните сирийски медии в началото не потвърдиха това.

По данни на сирийското министерство на защитата нощес Израел е нанесъл удари по цели наоколо до Дамаск.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че са били атакувани обекти, принадлежащи на проирански групировки, в това число " Хизбула ", и че са били убити двама бойци.

От началото на гражданската война в прилежащата страна през 2011 година Израел е нанесъл стотици удари в Сирия, ориентирани основно против групировки, близки до Иран, в това число " Хизбула ", която се бори на страната на президента Башар Асад.

Тези удари се ускориха след началото на войната сред Израел и палестинската формация " Хамас " в Газа през октомври 2023 година, показва Агенция Франс Прес.

На 25 февруари двама бойци на " Хизбула " бяха убити в Сирия при израелски удар по камион покрай границата с Ливан, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР